dinsdag 11 november 2008

Miles Of Music





















Tijdens mijn laatste fietstocht door Amerika werd pas echt duidelijk hoe slecht het er voor staat met het land van de onbegrensde mogelijkheden. Amerika is een land in verval, dat wist ik al langer. Maar het nieuws van de kredietcrisis maakte ook voor de grootste optimisten duidelijk dat er echt wat aan de hand is.
Zoals dat met nieuws gaat, raakt het je pas echt als je er persoonlijk mee te maken krijgt. Ik bezit geen aandelen en heb geen geld op een bank in IJsland, zo dichtbij is het nieuws niet gekomen. Maar toen ik bij thuiskomst na mijn fietsreis van San Francisco naar Houston mijn favoriete websites bezocht, was er toch even een schrik. De internetwinkel Miles Of Music bestaat niet meer. De online platenzaak kreeg te maken met een terugloop in verkopen en is failliet verklaard. Doodzonde, want de wekelijkse updates met de nieuwste releases waren een bron van informatie. De liefhebbers bij Miles Of Music zorgden altijd voor uitgebreide teksten bij de platen die ze relevant vonden.
Al eerder waren ze gestopt met de paginagrote advertentie in het muziektijdschrift No Depression. Dat blad bestaat nu dus ook al niet meer, ook al is het niet geheel verloren gegaan. Als website is No Depression actueler geworden en daarnaast is er een 'bookazine' met langere verhalen. Vergelijkbaar met Wah-Wah, Payola, Hard Gras of De Muur. Jammer genoeg staan er geen advertenties in de nieuwe No Depression. Ook op die manier kon je namelijk nieuwe namen ontdekken.
De kredietcrisis is niet de enige reden voor de terugloop in cd-verkopen. Downloaden en kopiƫren heeft er ook alles mee te maken. Miles Of Music is het slachtoffer en daarmee ook de klant. We moeten het doen zonder The Best Handpicked Alt-Country, Americana, Pop, Singer-Songwriter and Indie Releases! en dat is doodzonde.
De kilometers die ik op de fiets afleg in Amerika zijn in feite ook miles of music. Immers, de liefde voor Amerikaanse rockmuziek heeft alles te maken met mijn belangstelling voor dat vreemde land. Maar dat moet ik ook niet mooier voorspiegelen dan het is. In small town America valt weinig te beleven op muziekgebied. De scene speelt zich toch vooral af in de grote steden.
Wat die foto Flats Fixed met dit verhaal te maken heeft? Zie het als een eerbetoon aan Miles Of Music, dat in advertenties vaak gebruik maakte van oude auto's en ander reclamemateriaal uit de tijd dat Amerika nog in de toekomst geloofde.

3 opmerkingen:

theo zei

Ga je naar de site van Miles of Music, dan krijg je http://milesofmusic.blogspot.com/
Het vreemde is dat daar vanaf 3 november een uitleg stond over het einde van MoM, maar die is nu weg.
Vreemd.
Dit is het oorspronkelijke bericht:

A Note To Bands

As you have figured out we abruptly closed a few weeks back. The current economic climate along with some older decisions that seemed right at the time all came to a head when the stock market tanked, credit tightened, and, customers stopped buying.

The company did not shut down with full coffers. No, it shut down completely broke.

There are loads of bands that are, unfortunately, going to come out on the short end. A business went bad, causing collateral damage.

Someone asked, "Well, why don't you just send everything back?" If Miles of Music had the resources to send everything back, the company would also have the resources to continue doing business.

In 1995 the company set out to do things differently. We wanted to make sure everyone got paid. For a long while we succeeded. At the end, though, it isn't to be.

An attorney has been retained to finalize the end of the company. Yes, the attorneys get paid. No, it isn't coming out of company money. There is no company money. Over the next few months more details will emerge.

With apologies

Miles of Music

P. zei

John,

Kijk ook even op http://www.genartpulse.com/cgi-bin/mt-search.cgi?tag=50%20Bands%2050%20States&blog_id=1

P.

KoenV zei

Op de weblog ninebullets.net nu het definitieve verhaal over het sluiten van MOM