vrijdag 12 september 2008

Carson City




















Er lopen twee mannen met westernshirts en cowboyhoeden binnen bij Grandma Hattie´s Restaurant en niemand kijkt op. Yep, ik zit in Carson City, Nevada, en ben nu echt in cowboy country aangekomen. Onderweg tussen Genoa en Carson City zijn twee cowboys bezig een kudde bijeen te drijven. Ik stop even en hoor een van de mannen naar de hond fluiten. Alsof ik naar een cowboyfilm sta te kijken.
Het ruim 50.000 inwoners tellende Carson City is de hoofdstad van Nevada en dankt zijn naam aan Kit Carson, een legendarische figuur uit de tijd dat het Wilde Westen nog goeddeels in kaart moest worden gebracht. Het Wilde Westen zie je nu nog terug in de aankleding van vele zaken, zoals bijvoorbeeld Cactus Jack´s Casino.
In de ruim bemeten bar Sparky´s staat een mechanische stier doelloos rondjes te draaien. Klanten zijn er nauwelijks. De neonreclame aan de wand voor Budweiser en Coors Light is in stijl in de vorm van een cowboylaars. De muziek varieert van bluesy rock tot rap. De jongens achter de bar hebben bakkebaarden en tatoeages en als ze een flesje bier openen, slaan ze de dop door de zaak. Bukken! Stoer hoor. Ik moet maar niet teveel letten op hun collega, een cowgirl met kort rafelend denimrokje.

1 opmerking:

Anoniem zei

Way to go, John.
En als je onderweg een platenzaak tegenkomt, de kans moet bestaan, hoe pak je dat dan aan?