dinsdag 16 september 2008

Net als de Pony Express



















Wanted: Young Skinny Wiry Fellows, not over eighteen. Must be expert riders willing to risk death daily. Orphans preferred. Wages $25 per week. Apply Central Overland Express. Met deze bijzondere advertentie werden in 1860 ruiters gezocht voor de Pony Express (zie ook Middlegate Station).
Wellicht is fietsen door centraal Nevada een heel klein beetje vergelijkbaar met de ontberingen die de jonge ruiters van de Pony Express destijds hebben moeten doorstaan. Want fietsen door dit deel van Amerika is een uitdaging. De hitte en de droogte in dit niemandsland zijn ook in september niet te onderschatten gevaren. Dorpjes liggen honderd kilometer van elkaar vandaan. Daartussen is helemaal niets. Zoals ooit de jonge ruiters van de Pony Express door dit barre landschap galoppeerden, zo sta ik nu op de pedalen en zwoeg voort.
De foto toont het paard met ruiter dat het logo was van de Pony Express. Het is op mijn route regelmatig te vinden, zoals hier bij Cold Springs Station. Maar voor water kan ik er niet terecht. De pomp en het restaurant zijn al heel lang geleden gesloten.

Geen opmerkingen: