woensdag 10 september 2008

Folsom Prison Blues




















I hear the train a comin´, it´s rollin´ down the bend / And I ain´t seen the sunshine since I don´t know when / I´m stuck at Folsom Prison and time keeps draggin´ on / But that train keeps rollin´ on down to San Antone.
Johnny Cash maakte de gevangenis van Folsom bekend. Zo bekend dat er een museumpje staat. Vrijwilliger John, een gepensioneerde, vertelt wat verhalen en drukt op de knop van de videorecorder. Het filmpje van acht minuten is nogal gedateerd en wordt vertoond op een kleine televisie.
Ja, zegt John, er komen inderdaad veel bezoekers die vragen naar Johnny Cash. Laatst nog een Duitser. Sprak geen woord Engels, maar kocht wel een boek over Johnny Cash en Folsom Prison. In de glazen vitrinekast van de counter liggen de live-cd´s At Folsom Prison en At San Quentin. Legendarische concerten.
Het museum staat op het terrein van de gevangenis. Een bewaker komt eerst vragen wat je komt doen. Verder dan het museum kom je niet. En dat miniatuurtreintje, dat heeft natuurlijk alles te maken met die prachtsong van Johnny Cash.

Geen opmerkingen: