donderdag 16 oktober 2008

Lubbock: Buddy en de anderen





















David Bowie modelleerde zijn alter ego Ziggy Stardust naar de Legendary Stardust Cowboy (zie het filmpje in de vorige aflevering van dit blog). En de brillenmanie van Elton John heeft alles te maken met diens bewondering voor Buddy Holly.
Lubbock heeft zijn stempel op de muziekgeschiedenis gedrukt. De stad in West Texas heeft Buddy Holly, een van de grondleggers van de rock-´n-roll, lang genegeerd, maar met het Buddy Holly Center, een standbeeld, een naar hem vernoemde straat en een festival doet Lubbock tegenwoordig alles aan het in stand houden van de legende van de zo tragisch bij een vliegongeluk om het leven gekomen artiest.
Rond het standbeeld van Holly is een walk of fame met plaquettes met andere namen die Lubbock op de kaart hebben gezet. Joe Ely natuurlijk, de andere Flatlanders (Jimmie Dale Gilmore en Butch Hancock), Terry Allen en grootheden als Roy Orbison en Bob Wills. Ook Bobby Keys, saxofonist op Exile On Main Street van de Rolling Stones en talloze andere platen, heeft er een plaquette.
Behalve University Avenue wekt Lubbock niet echt de indruk een swingende stad te zijn. Dat blijkt trouwens ook uit het volgende filmpje, waarop artiesten uit Lubbock - de meesten zijn naar elders vertrokken - commentaar geven op hun stad.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi John,

"a good place to live but I wouldn't want to visit there". Leuke omschrijving van Lubbock in het filmpje. Wat doe jij daar dan?
Heb jij nog wat live optredens in deze bruisende stad gezien. Dat zal veel goed kunnen maken. Of misschien een "schalplatten"shop geplunderd?

Groeten en succes in de wind,

Hans